Naar inhoud

Praktisch

SACHA

Sociaal Huis
Tiensesteenweg 2
3390 Tielt-Wingetel. 0499 88 28 16
fax 016 64 06 11
e-mail e-mail

Meer info

SACHA

logo SACHA

Het project ‘arbeidstrajectbegeleiding (ATB) in het kader van het clusterplan voor kleine OCMW’s ‘ ging van start op 15 juni 2007. Kleinere OCMW’s in de regio Hageland besloten samen te werken op het vlak van opleiding en tewerkstelling. De OCMW’s Boutersem, Linter, Tielt-Winge, Bierbeek, Kortenaken en Bekkevoort hebben hun krachten gebundeld om een actief tewerkstellingsbeleid te voeren. Het uitwerken van een gemeenschappelijk beleid is de hoofddoelstelling. Hieruit is de dienst ‘arbeidstrajectbegeleiding OCMW Cluster Hageland’ ontstaan in het kader van deze zes verschillende OCMW’s.

Nadien sloot ook OCMW Glabbeek zich aan.

In 2016 werden de wijzigingen inzake de zesde staatshervorming écht voelbaar. Nieuwe geldstromen, veranderende inhoudelijke taken, wijzigingen in de GPMI-wetgeving, een nieuwe trend op de arbeidsmarkt met VDAB als regisseur,...
De OCMW’s staan voor heel wat uitdagingen op vlak van activering. 

De benaming OCMW-cluster Hageland verdween daarom in 2016 en werd vervangen door de nieuwe naam ‘SACHA’ (Sociale Activering Cluster Hageland). Dit om tegemoet te komen aan de inhoudelijke verschuiving in de doelstelling van de begeleiding naar sociale activering en niet langer louter professionele activering. 2016 vormde een overgangsjaar wat deze verschuivende kernopdracht betreft en de activeringsbegeleiders zijn hier volop mee aan de slag gegaan.

Katrien Aerts is verantwoordelijk voor de OCMW’s van Boutersem en Kortenaken. Karen Vandenhoeck staat in voor de werking in OCMW Bekkevoort, Bierbeek, Linter en Geetbets. Muriel Thuys staat in voor de werking in OCMW Lubbeek, OCMW Tielt-Winge en OCMW Bierbeek.

 

Heb je moeilijkheden met het vinden van werk? Wil je graag begeleiding in uw zoektocht naar een passende opleiding? Heb je hulp nodig bij het opstellen van een curriculum vitae (CV)? Weet je niet hoe je moet solliciteren?

Twijfel dan niet en neem contact op met de arbeidstrajectbegeleider. Je kan Muriel telefonisch bereiken op het nummer 0499 88 28 16. Je kan haar ook een mail sturen:muriel@sacha-hageland.be en wie weet heb jij binnenkort een gepaste job!