Naar inhoud

Praktisch

algemeen
sociale dienst

Sociaal Huis
Tiensesteenweg 2
3390 Tielt-Wingetel. 016 63 40 03
fax 016 64 06 11
e-mail e-mail

Openingstijden

Elke werkdag van 8.30u tot 12u. (enkel op afspraak)
Dinsdag ook van 17u tot 19u.

Donderdag gesloten

 

Meer info

sociale ondersteuning

Ik en mezelf, samen knopen ontwarren.
Slaande ruzie tussen je ouders, geldproblemen, groepsdruk voor dat ene jointje, onzekerheid over je afgedragen kleding, te korte wimpers, te lange neus,.... Als jongere lig je wel eens in de knoop met jezelf. Je weet niet hoe je toekomst eruit ziet. Je moet voor je jongere broertje of zusje zorgen. Je hebt het moeilijk om de maand door te komen. Je (school)werk of lijdt hieronder.... En je vindt het erg moeilijk om met iemand over deze moeilijkheden te praten.

Ik en de wereld, samen aan relaties werken.
Hoe ga je om met problemen in relaties? Wat doe je met boze (stief)ouders, zussen, geweld, pesten op school? En waar kan je terecht als elke andere deur voor jou gesloten blijft? Dankzij de sociale dienst sta je er niet langer alleen voor.

Ik en mijn verslaving , samen ‘zonder’ leren kunnen.
Zit jij soms tot een gat in de nacht aan je tv- of computerscherm gekluisterd? Is je gsm-rekening weer veel hoger dan je verwachtte? Krijg je het weer moeilijk om te weerstaan aan de verleidelijke prijs van die I-phone, PSP of gsm op het internet? En lijk je soms echt gek te worden als je een dag zonder gsm, jointje of dat frisse pintje moet? Aarzel niet, leer ‘zonder’ kunnen en neem je leven weer in eigen handen!

Welkom voor een goed gesprek
Op onze sociale dienst kan je steeds terecht voor een babbel onder vier ogen en het nodige duwtje in de rug. Samen met de maatschappelijk werker ga je op zoek naar de juiste aanpak voor jouw persoonlijke problemen. We helpen je op weg en nemen samen contact op met de mensen die je verder kunnen helpen.

Contacteer: sociale dienst, na afspraak of tijdens de zitdag
Tel: 016 63 40 03